Chipcrisis zou dieptepunt bereikt hebben

De wereldwijde halfgeleiderindustrie zou op het punt staan weer te herstellen van de dip die nu al twee jaar duurt. Dit beweert onderzoeksbureau IC Insights and Fisher-Holstein in het rapport The semiconductor market upturn.

Volgens dit rapport wordt 1999 een redelijk goed jaar met een marktgroei van 10 procent. In 2000 springt de verkoop van halfgeleiders omhoog met 24 procent, om in 2001 uit te komen op maar liefst 30 procent.
Volgens het onderzoeksbureau begint het herstel van zowel de hoeveelheid verkochte eenheden als de verkoopprijs al eind dit jaar. De markt voor elektronische apparatuur groeit in 1999 met 9 procent, terwijl dat dit jaar 3 procent is. Het rapport voorspelt voor komend jaar een stabilisatie van de Japanse economie, die dan in 2000 samen met alle andere Aziatische economieën langzaam herstelt. De markten in de Europese landen en de VS groeien gestaag, terwijl de valutakoersen rond het niveau van 1998 blijven steken.
Fisher-Holstein voorspelt dat de algehele verkoop van halfgeleiders weer terugkeert naar het historische groeipatroon. Dit ondanks het feit dat bedrijven de aanschaf en implementatie van nieuwe producten uitstellen ten gevolge van het millennium-probleem. De analistenfirma meent zelfs dat de ommekeer in de chipmarkt zo groot zal zijn dat die de huidige overtollige voorraden overtreft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-10T00:00:00.000Z Redactie Computable