Intel geeft koper-antwoord

Processorfabrikant Intel stapt tegen het jaar 2002 over op koperverbindingen tussen transistoren op een chip. Rond die tijd komt ook McKinley, de opvolger van de 64-bit Merced-processor, op de markt. Analisten bestempelen die chip dan ook als de eerste koperchip van Intel.

Hiermee geeft het bedrijf een antwoord op de kopertechnologie van IBM en Motorola, die vorig jaar al aankondigden hun chipproductie over te hevelen naar koper. Intel heeft een eigen alternatief, Organic C4 Flip-Chip, ontwikkeld, dat ook koper en aluminium binnen geïntegreerde circuits kan combineren. Een woordvoerder van de chipproducent meldt dat dit systeem gebruikt zal worden voor het aanstaande 0,13 micron-productieproces.
Ook andere chipfirma's zitten niet stil. Taiwan Semiconductor Manufacturing en United Microelectronics zijn elk begonnen aan onderzoek naar koperverbindingen. De twee bedrijven verwachten die technologie vanaf september volgend jaar te kunnen toepassen op hun productielijnen. Eind 1999 willen deze firma's beginnen met de massaproductie van koperchips. Het gebruik van koper drukt de productiekosten met 20 procent, meldt een woordvoerder van Semiconductor Manufacturing. "Het verbetert ook de elektrische weerstand van de chips en verhoogt daarmee de snelheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.