Web-ontwikkelaars eisen standaard

Een internationale coalitie van web-ontwikkelaars eist dat Microsoft en Netscape zich unaniem scharen achter de standaarden van het World Wide Web Consortium (W3C). De twee bedrijven deden in juli 1997 de belofte dit te doen, maar hun browsers bevatten elk nog steeds eigen toevoegingen en incompatibiliteiten.

De ontwikkelaars zeggen dat een kwart van hun tijd verspild wordt aan het testen van hun web-inhoud voor de verschillende browsers. Hierbij gaat het niet alleen om Internet Explorer van Microsoft en Navigator van Netscape, maar ook om de verschillende versies van die producten met en zonder Javascript-mogelijkheden. Tegelijkertijd proppen de twee leveranciers meer en meer nieuwe functionaliteit in hun browsers. De verenigde web-ontwikkelaars schrijven die nieuwe mogelijkheden af als 'aardig, maar niet essentieel'.
"We willen absoluut geen innovaties dooddrukken, maar Microsoft en Netscape moeten zich eerst concentreren op standaarden", zegt Glenn Davis, ambassadeur van de Web Standards Project-coalitie. "Browsers behoren gewoon een uniforme basis te hebben, waar we onze werk op kunnen baseren." De leden van de internationale groep maken zich vooral zorgen over de verschillende manieren waarop elke browser moderne standaarden implementeert, zoals CSS (cascading style sheets), DOM (document object model), XML (extensible markup language) en Html 4.0 (hypertext markup language).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-11T00:00:00.000Z Redactie Computable