Verhoren Microsoft-zaak openbaar

Districtsrechter Thomas Penfield Jackson heeft bepaald dat de verhoren in de antitrustzaak tegen Microsoft openbaar zijn. Dit tot groot ongenoegen van de softwarefirma, die vreest dat zo de bedrijfsgeheimen op straat komen te liggen.

De hoorzittingen zijn geopend naar aanleiding van moties van de dagbladenNew York Times,Seattle Times, persbureau Reuters America en de dochters Zdnet en Zdtv van media-bedrijf Ziff-Davis. Deze organisaties beroepen zich op een wet van 83 jaar oud die voorziet in de openbaarheid van antitrust-zaken. Jackson verklaarde dat hij deze kwestie zo lang mogelijk heeft laten liggen, aangezien hij vertraging in de voortgang van de zaak vreest.
Wanneer gevoelige onderwerpen ter sprake komen, zou de rechtszaal ontruimd moeten worden. "U verwacht toch niet dat ik een oordeel ga vellen over de gevoeligheid van elke vraag in vijfentwintig hoorzittingen", vroeg de rechter aan Officier van Justitie Mark Popofsky. Naast Microsoft-president Bill Gates moeten nog vierentwintig andere mensen zich onderwerpen aan een kruisverhoor.
Deze week werd ook bekend dat Gates 2,5 miljoen aandelen in zijn bedrijf van de hand wil doen. De totale waarde van deze aandelen is 257 miljoen dollar. Tegelijkertijd verkoopt ook mede-Microsoft-oprichter Paul Allen een groot deel van zijn belang in het softwarebedrijf. Hij wil één miljoen aandelen, met een waarde van 103 miljoen dollar, kwijt. De twee hebben dit jaar in totaal 3,7 miljard dollar aan Microsoft-aandelen verzilverd, waarvan 2,7 miljard dollar voor rekening van Allen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.