Apple piekt door iMac-verkoop

De aandelen van Apple Computer staan momenteel op het hoogste punt sinds twaalf maanden dankzij de 150 duizend voorbestellingen voor de iMac. Deze consumentencomputer is sinds één week te koop en heeft nu al een record in de geschiedenis van het bedrijf neergezet.

Apple begon op drie augustus met het registreren van bestellingen van zijn eerste computer sinds tijden die specifiek is bedoeld voor de consumentenmarkt. De verwachtingen zijn hooggespannen voor het computerbedrijf dat de afgelopen acht jaar zijn marktaandeel zag krimpen van 10 naar 3 procent. Apple verkeert nu in de overgang naar een direct model met bouwen-op-bestelling, waarbij het nauwelijks tot geen voorraden van complete producten heeft. Dit model is onlangs uitgebreid naar de wederverkopers van de Macintosh-fabrikant.
De huidige piek in de aandelenkoers van Apple is des te opvallender door de lichte dip die de aandelenmarkt doormaakt als gevolg van de Aziatische crisis. De vrees bestaat dat de onrust in die regio zal voortduren en meer invloed zal hebben op bedrijfswinsten dan oorspronkelijk werd gedacht. Apple lijkt zich hier aan te onttrekken, zeker gezien het feit dat Fidelity Investments, de grootste investeringsmaatschappij in de Verenigde Staten, zijn aandeel in de computerfirma vergroot van 5,75 naar 12,29 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-12T00:00:00.000Z Redactie Computable