Lycos koopt Whowhere?

Internet-zoekdienst Lycos telt 133 miljoen dollar neer voor Whowhere?, leverancier van email- en directory-diensten. Deze aankoop volgt op een reeks ontwikkelingen en overnames in de Internet-sector.

Bedrijven als Netscape, Excite, Yahoo! en America Online willen hun website elk uitbreiden tot een complete Internet-toegangspoort voor gebruikers.
"Deze overname geeft ons kritische massa", meent Lycos-president Bob Davis. Whowhere? is volgens onderzoeksfirma Media Metrix de snelst groeiende directory-dienst van het Web. Het bedrijf zelf beweert dat 9,3 miljoen mensen gebruik maken van zijn gratis email-dienst. Davis erkent dat Lycos het vooral wil opnemen tegen Yahoo!, dat zowel zoek- als indexdiensten voor Internet biedt.
Sommige analisten menen echter dat Lycos niet genoeg fondsen, noch een partner met geld, heeft voor uitgebreide reclame- en marketingcampagnes. Zoekdienst Infoseek kreeg vorige maand echter aanzienlijke steun doordat mediabedrijf Walt Disney een belang van 43 procent in het bedrijf kocht. Lycos is door deze overname wel de vierde grootste website van het Web, aldus Media Metrix. De top drie bestaat uit Yahoo!, America Online en Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-12T00:00:00.000Z Redactie Computable