Novell-fonds voor jonge Java-bedrijven

Novell breidt het nog te annonceren Netware 5 (codenaam Moab) uit. Om de ontwikkeling van Java-software te stimuleren, heeft Novell een fonds van vijftig miljoen dollar in het leven geroepen dat zal deelnemen in jonge Java-bedrijven.

De gezamenlijk met Netscape opgezette onderneming Novonyx gaat vallen onder het management van Novell. Novonyx is opgericht om serversoftware van Netscape over te zetten naar het Netware-platform, een cruciale ontwikkeling voor Novell. De eerste vruchten van de samenwerking zijn onlangs gelanceerd: Fast Track Server for Netware en Enterprices Server for Netware. Deze producten zullen onder de merknamen Novell of Netscape worden verkocht.
Netware 5 zal, naast Novells IPX-protocol, ook werken met IP. De integratie van IPX- en IP-netwerken moet zo eenvoudig worden. Netware 5 leunt sterk op Novell Directory Services (NDS), software die het beheer van grote, complexe netwerken moet versimpelen. Met NDS zullen ook IP-adressen te beheren zijn.
Netware 5 wordt gebundeld met Netscape Fast Track Webserver, waarmee gebruikers direct op het Netware-platform een website en intranetten kunnen draaien. Het betreft eennative port van Fast Track naar de Netware-omgeving. Daarmee wordt Netware één van de snelste webserver-platformen, omdat het netwerkbesturingssysteem is geoptimaliseerd voor bestandstransport. Woordvoerders van Novell en Netscape claimen dat Fast Track op Netware sneller is dan alle andere Fast Track server-implementaties, waaronder die voor Linux en Windows NT. Novell gokt op Java en heeft de JVM (Java Virtual Machine) geïntegreerd in de kernel, zodat de verwerking van Java-applets sneller kan verlopen.
Novell komt binnen enkele maanden met een nieuwe Netware-versie, gericht op het mkb, die maximaal 25 gebruikers ondersteunt. De software zal minder dan duizend dollar kosten voor een vijf-gebruikers-licentie, inclusief Netscape's Fast Track Webserver- en Communicator-software. Met de deze actie lijkt Novell te antwoorden op de onlangs gelanceerde eenvoudige 25-gebruikers versie van Windows NT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.