Apple ook in Europa uit detailhandel?

Steve Jobs heeft de afzet van Apple-producten via de Amerikaanse detailhandel geherstructureerd. Volgens insiders is nu Europa aan de beurt. Ook daar zou Jobs de verkoop via computerwinkels willen aanpakken.

Compusa is binnenkort de enige Amerikaanse detaillist die nog Apple-computers in de stellingen heeft staan. Voor Jobs was dat de enige winkelketen die echt werk van de verkoop van Apple's maakte. De contracten met vijf andere winkelketens, waaronder het warenhuisconcern Sears, zijn met ingang van maart opgezegd. Jobs wil zijn producten alleen in de etalages van zogeheten supercomputerstores zien staan.
James Staten, analist bij Dataquest, vindt dat de computerwinkels niet rauwig hoeven te zijn over het besluit. De marges op de machines zijn erg laag en om Apple's aan de man te brengen moet je gespecialiseerd personeel hebben. "Het trainen van mensen kost veel geld. Opleiden voor een platform waar maar één merk achter staat, is desinvesteren. Scholing van verkopers voor het Wintel-platform met zijn vele merken is wel een goede investering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.