Microsoft moet toch broncode overleggen

Microsoft moet toch de broncode van Windows voor onderzoek uit handen geven aan het Amerikaanse ministerie voor Justitie. Bovendien moeten topman BIll Gates en zestien andere directieleden meewerken aan kruisverhoren die tenminste twee dagen in beslag kunnen nemen. Dit heeft de Amerikaanse districtsrechter Thomas Penfield Jackson bepaald.

Volgens Justitie verdedigt Microsoft zich "herhaaldelijk met feitelijke en juridische aannames die verwijzen naar het technische ontwerp van zijn producten die alleen weerlegd kunnen worden door analyse van de broncode." Jackson kan zich vinden in deze argumenten en beveelt het softwarebedrijf de code voor Windows 95 en 98 over te dragen aan het ministerie van Justitie. Microsoft verklaarde eerder al zijn software alleen uit handen te geven als de onderzoekers van de overheid een verklaring ondertekenen die vertrouwelijkheid van de code moet garanderen.
Rechter Jackson schuift deze eis terzijde en zegt dat de huidige beschermende maatregelen van het gerechtelijke bevel afdoende zijn om Microsoft te waarborgen voor het onthullen van bedrijfsgeheimen aan potentiële concurrenten. William Neukom, vice-president juridische zaken bij het bedrijf, zegt dat Microsoft maandag een motie indient bij rechter Jackson met het verzoek de anti-trustbeschuldigingen af te wijzen. "Wij denken dat het hof dit kan oplossen zonder een dure en tijdrovende rechtszaak", aldus de topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Redactie Computable