Acer herstructureert in vijf divisies

Stan Shih, oprichter en president van het Taiwanese Acer, is met stille trom afgetreden om zich te concentreren op de reanimatie van de halfgeleiderdivisie van de hardwarefabrikant.

Shih blijft aan als voorzitter van de directieraad, maar wordt nu president van de relatief nieuwe Acer Semiconductor Group. Deze stappen vallen onder een algehele herstructurering van het bedrijf.
Acer bestaat voortaan uit vijf divisies: informatieproducten, halfgeleiders, internationale dienstverlening, IT-dienstverlening in Zuid-Oost Azië en randapparatuur. Volgens de officiële verklaring wil Acer zijn positie verbeteren en een 'consumentengerichte kennisfirma' worden. Hiermee wordt een overgang van massafabrikant naar IT-ontwikkelaar bedoeld. In de praktijk is de reorganisatie vooral bedoeld om de noodlijdende halfgeleiderdivisie, voorheen bekend als Acer Semiconductor Manufacturing, nieuw leven in te blazen. Dat zal een moeilijke taak blijken, gezien in het licht van de huidige crisis in de chipindustrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.