Verlies Netscape overtreft verwachtingen

Het financiële verlies dat Netscape Communications voor het vierde kwartaal moet slikken, blijkt groter dan verwacht. De browserfabrikant meldt een verlies van 20,8 miljoen dollar op een omzet van 125,3 miljoen dollar.

Dit staat gelijk aan een negatief saldo van 22 dollarcent per aandeel, terwijl Wall Street-analisten 16 dollarcent hadden geschat.
Het verlies is nog groter als de gereserveerde tegoeden worden meegerekend. De cijfers komen dan uit op 88,3 miljoen dollar verlies, oftewel 92 dollarcent per aandeel. Deze 56,3 miljoen heeft Netscape apart gezet voor fusies en voor onderzoek en ontwikkeling. Bovendien omvat dit bedrag ook de herstructureringskosten van 23 miljoen dollar naar aanleiding van de recente ontslagen. Netscape verwacht echter dit jaar weer winstgevend te worden.
Woordvoerders van het bedrijf melden dat er niet één hoofdoorzaak is aan te wijzen voor de slechte resultaten. "Er was een algemene daling in de omzet van op zichzelf staande clientsoftware, naast een kleinere groei dan verwacht voor onze bedrijfsprogrammatuur", aldus Netscape. Over heel 1997 verloor de softwareproducent 115,5 miljoen dollar, waaronder 108,9 miljoen dollar aan fusiekosten en de voornoemde 23 miljoen dollar voor herstructurering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.