Claris houdt alleen Filemaker Pro

De reorganisatie bij Apple-dochteronderneming Claris concentreert zich op de database-serie Filemaker Pro en schrapt de overige software van het product-portfolio. Het bedrijf wordt zelfs omgedoopt naar Filemaker Incorporated en zal driehonderd werknemers ontslaan.

Apple zal vanaf 1 februari in ieder geval het kantoorpakket Clarisworks zelf ontwikkelen, distribueren en ondersteunen. De Mac-fabrikant zou zich nog beraden over de andere programmatuur van Claris. Wellicht dat deze wordt uitbesteedt of afgestoten.
Filemaker Pro is de populairste database op de Macintosh en bekleedt met 25 procent een tweede plaats op het Windows-platform als meestgebruikte alleenstaande computerdatabase. De eerste positie is in handen van Microsofts database Access. In het afgelopen fiscale jaar bedroeg de omzet op Claris' database voor de Mac 73 miljoen dollar, waarvan 24 miljoen in het vierde kwartaal werd gerealiseerd. De Windows-versie leverde 28 miljoen dollar op in 1997.
"We kunnen als Filemaker Incorporated al onze energie richten op de Filemaker-producten. De markt voor die software willen we aanzienlijk vergroten dit jaar", zegt Dominique Goupil, directeur van Claris. Zijn bedrijf was tot op heden relatief niet getroffen door de hevige reorganisaties bij Apple Computer, dat afgelopen kwartaal weer winst maakte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.