NEC vermindert chip-productie

De Japanse elektronicafirma NEC wil de productie van geheugenchips omlaag brengen. Daarnaast vermindert het bedrijf dit jaar de investeringen in apparatuur voor halfgeleiderfabricage met dertig miljard yen naar 150 miljard yen. Deze drastische beslissingen komen voort uit de slapte in de chipmarkt, aldus NEC.

De bezuinigingsplannen omvatten ook het verlagen van het aantal geproduceerde 16 megabit dram-chips. NEC produceert nu zes miljoen 16 megabit geheugenchips per maand en wil dat in december teruggebracht hebben tot twee miljoen stuks. De productie van 64 megabit dram-chips wordt in diezelfde periode echter opgevoerd van de huidige acht miljoen per maand naar tien miljoen exemplaren. NEC zegt dat het niet verder wil gaan dan dat aantal, waarschijnlijk uit angst voor een herhaling van de huidige overtollige voorraden. Volgens de oorspronkelijke plannen wou de Japanse chipproducent tegen het midden van 1999 vijftien miljoen dram-chips per maand fabriceren.
Verder stelt NEC de opening van een chipfabriek in Japan uit met ruim een jaar. De geplande productiefaciliteit moest begin volgend jaar van start gaan met de productie van chips. Nu zal dat pas in 2000 het geval zijn. NEC is één van de weinige grote halfgeleiderfabrikanten die tot nog toe sterke inkomsten genoot. Een woordvoerder van de firma meldt echter dat ze een daling verwacht voor het nu lopende fiscale jaar. Dit wijt NEC aan de prijsdaling voor geheugenchips, die groter is dan verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.