Intel aangeklaagd voor risc-patent

Intel is opnieuw aangeklaagd voor een patentinbreuk. Deze keer is het Techsearch, een bedrijf uit Chicago, dat de chipgigant ervan beschuldigt riscprocessor-patenten te hebben geschonden.

Het gaat om octrooi 5.574.927 met de naam 'Risc architecture computer configured for emulation of the instruction set of a target computer'.
Het patent op deze kennis werd in november 1996 toegekend aan International Meta Systems. Dat gebruikte de technologie in de Meta6000, een risc-microprocessor die aan te sluiten was op de Pentium Socket-7 aansluiting. De firma wou met die Intel-compatibele chips een krachtig alternatief bieden voor PC's. Het product kwam echter niet van de grond. Techsearch kocht later het patent van het inmiddels failliete Meta Systems. Dit is een duidelijk geval van kennis kopen en daarna de grote jongens voor de rechter dagen, zo meent een analist.
Intels Pentium II en Pentium Pro microprocessoren zouden technologie gebruiken uit de Meta6000. Daarom eist Techsearch 1 tot 3 procent van de omzet van die processoren, zestig- tot tachtig miljoen dollar per jaar, zolang het patent geldig is. Intel noemt de claim nonsens. Als de chipproducent voor de rechtbank kiest, riskeert het bedrijf een schadepost van vijfhonderd miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.