Novell verbindt NDS met ERP

Softwarefirma Novell test nu een product dat zijn Directory Services (NDS) kan integreren met de erp-software (enterprise recources planning) van Peoplesoft. Deze relatief kleine stap markeert het voornemen van Novell om zijn NDS tot standaardproduct te maken voor het beheren van bedrijfsprocessen in een netwerk.

Tot op heden zijn directory-diensten vooral gebruikt voor het toevoegen en het verifiëren van de authenticiteit van gebruikers binnen een netwerk.
In eerste instantie zal NDS alleen kunnen communiceren met de module voor personeelsbeheer (human resources, HR) van Peoplesoft. Michael Simpson, marketingmanager bij Novell, zegt dat zijn firma ook kijkt naar integratie met andere erp-applicaties. Volgens Simpson is dit product voortgekomen uit een intern project. "Novell gebruikt de personeelsmodule van Peoplesoft en we zagen een mogelijkheid om hiermee het bedrijfsproces voor personeelsbeheer te stroomlijnen." De integratie met de erp-software omschrijft hij als een automatisch mechanisme dat personeelsleden direct opneemt in de NDS en dus het netwerk zodra zij zijn toegevoegd aan de erp-module.
Analisten en IT-experts roemen al geruime tijd de voordelen van directory-diensten als de beheeromgeving van de toekomst. Dit zou neerkomen op een centraal knooppunt waarin beheergegevens over hardware, applicaties en gebruikers zijn opgeslagen. Een dergelijk systeem is echter nog toekomstmuziek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-05T00:00:00.000Z Redactie Computable