Java-OS komt niet op Power PC

IBM brengt het samen met Sun herziene Java-OS for Business niet uit voor de Power PC-processor. Deze chip gebruikt IBM nu in zijn slanke Netstations. De twee computerfabrikanten presenteerden gisteren hun veelgeroemde Java-besturingssysteem voor netwerkcomputers, maar onthulden opvallend weinig details.

Bovendien verschijnt de software pas begin volgend jaar.
IBM's netwerkcomputers zijn nu uitgerust met een Power PC-chip en de firma heeft tot nog toe geen plannen onthuld voor een variant met Intel-compatibele processoren. Network Computing Devices (NCD) fabriceert de Netstations voor de computerreus en gebruikt wel al Intel-chips in de eigen slanke systemen. IBM doet echter nog geen toezeggingen, ook niet voor een Power PC-versie van het Java-OS. De firma zegt het besturingssysteem op termijn naar andere, niet nader genoemde platformen te zullen vertalen.
Analisten menen dat netwerkcomputers met Power PC-processoren de onderkant van het NC-spectrum zullen bevolken, terwijl Intel-chips de bovenkant vormen. Sun benadrukt dat de software nu tenminste beschikbaar is voor software-ontwikkelaars en oem-fabrikanten (original equipment manufacturers) van slanke computers. De firma zegt dat ze al een aantal apparaat-aanstuurprogramma's heeft. Bovendien zijn er al diverse partners die het Java-OS steunen, aldus Sun. In beide gevallen weigert de onderneming echter namen, omschrijvingen of aantallen te noemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable