Intel en Hyundai staken onderhandelingen

Intel en Hyundai hebben de gesprekken afgebroken over een gezamenlijke fabriek voor dram-chips. Hyundai bouwt een productiefaciliteit voor deze geheugenchips in Schotland en was van plan die samen met Intel direct klaar te maken voor de productie van 256 megabit (Mb) dram-chips.

De fabriek is nu ingericht op de productie van 32 en 64 Mb chips, waarvan er wereldwijd overtollige voorraden zijn.
Hyundai meldt dat de twee geen overeenkomst konden bereiken over het project. Dit zou een investering van minstens 1,2 miljard dollar omvatten. Woordvoerder Lee Kwang-suk: "We plannen geen verdere gesprekken over de Schotse fabriek, maar samenwerking op andere gebieden blijft mogelijk." Het Koreaanse bedrijf moest in februari dit jaar het ombouwen van zijn Schotse faciliteit stopzetten door de financiële crisis in Zuid-Korea.
Intel gaat niet in op deze berichten en ontkent zelfs dat het onderhandelde met Hyundai. Deze geruchten zouden voortkomen uit het bezoek dat Intel-president Craig Barratt eerder dit jaar aan Zuid-Korea bracht. Een woordvoerder van Intel erkent dat de topman diverse firma's heeft bezocht, waaronder Samsung en Hyundai, maar dat die gesprekken niets van doen hadden met mogelijke overnames. De chipfabrikant rondde onlangs een aanzienlijke uitbreiding van zijn dram-fabriek in het Ierse Dublin af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.