Lotus verkoopt Beanmachine

IBM-dochteronderneming Lotus heeft zijn Beanmachine Javabean-compilertechnologie verkocht aan softwarefirma Netobjects. Dit bedrijf levert ondermeer Fusion, een ontwikkel- en onderhoudsomgeving voor websites. Eind september komt Netobjects met een nieuwe versie van de Beanmachine, die dan de naam Beanbuilder 1.0 krijgt.

Een proefversie van deze software moet vanaf tien augustus beschikbaar zijn. Deze bevat ook Netobjects Scriptbuilder voor het ontwikkelen van CGI- (common gateway interface) en Java-toepassingen. "Website-ontwikkelaars kunnen hiermee web-applicaties op basis van Javabeans snel assembleren en leveren", zegt productmanager Marcos Sanchez van Netobjects. "Dit is onze eerste stap in de markt voor Java-producten. Hiermee breiden wij onze familie web-ontwerpproducten uit met een speciale ontwikkelomgeving."
Het product biedt ontwikkelaars meerdere uitvoermogelijkheden voor hun werk, ondermeer als Java-applet, Javabean, Marimba Castanet Transmitter of Netobjects Fusion-component. "Zo kunnen gebruikers het product optimaliseren voor hun specifieke behoeften", aldus Sanchez. Netobjects mikt met de Beanbuilder in eerste instantie op wederverkopers. "Dit is ideaal voor een var (value added reseller); die kan nu een component maken en dat in verschillende situaties telkens weer gebruiken", claimt Sanchez.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.