Compaq ontkent kopen Altavista-domein

Computerfabrikant Compaq ontkent vooralsnog dat het de domeinnaam Altavista van het gelijknamige Amerikaanse bedrijf (http://www.altavista.com/) heeft gekocht. Die firma ligt al lange tijd in de clinch met Digital Equipment (DEC), dat twee jaar geleden de Internet-zoekmachine Altavista (http://www.altavista.digital.com/) heeft ontwikkeld.

Volgens hardnekkige berichten zou Compaq, sinds kort moeder van DEC, 3,3 miljoen dollar hebben neergeteld voor de rechten op het web-adres. Dit zou de grootste domeinovername ooit zijn. De Amerikaanse tak van het bedrijf ontkent dit en zegt dat het nog steeds praat met het Californische Altavista Technology. Die gesprekken zijn nog niet zijn afgerond, aldus de computerfirma. De Europese vestigingen konden nog geen commentaar geven.
Een woordvoerder van Altavista zou echter hebben verklaard dat zijn firma een overeenkomst heeft getekend en de omstreden domeinnaam per 31 augustus overdoet aan de DEC-moederfirma. De zoekmachine van dat bedrijf heeft gedurende de afgelopen twee jaar langzaam terrein verloren aan concurrenten als Yahoo, Excite en Hotbot. De exploitanten van die zoekmachines hebben hun sites uitgebreid tot Internet-toegangspoorten met informatie, diensten en web-partners. Compaq wil zich, net zoals Netscape en Microsoft, ook op dat terrein begeven en biedt op de Altavista-zoeksite inmiddels al informatie-zones en personificatie-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.