Symantec mikt op bedrijfsleven

Symantec heeft nieuwe software en een bijbehorende strategie onthuld die de bedrijfsmarkt moet openleggen. De spil van dit plan is de Enterprise-versie van Visual Cafe for Java. Dit is een programmeeromgeving voor het snel ontwikkelen van zware applicaties in de programmeertaal Java. Deze software komt later dit jaar op de markt.

Gordon Eubanks, president van Symantec, zit dit als een grote kans voor zijn bedrijf. "Wij krijgen een duidelijke boodschap van onze klanten: Java is de lijm voor het integreren vanlegacy-applicaties", aldus de topman. Mansour Safi, vice-president Internet-tools, vult aan: "Vroeger waren er Cobol-programmeurs, Unix-hackers en Windows-ontwikkelaars. Nu moet één ontwikkelaar al die systemen integreren. Dat is zwaar voor die mensen, maar goed voor Symantec."
De softwareleverancier verzwaart dus zijn bestaande Java-ontwikkelomgeving en rust deze uit met capaciteiten voor ondermeer gedistribueerde applicaties. Volgens de softwarefirma kunnen programmeurs hiermee bijvoorbeeld databanken geheel in Java schrijven in plaats van in Java èn in de databank-specifieke taal SQL. Visual Cafe for Java Enterprise Suite is het eerste product in een reeks hulpmiddelen voor ontwikkelaars die werken in grote, gedistribueerde omgevingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable