Lotus lanceert zoeken via Domino

IBM-dochter Lotus Development levert vanaf morgen een toevoeging aan zijn Domino-server waarmee gebruikers de Notes-software, relationele databanken en Internet kunnen doorzoeken. Domino Extended Search is de eerste in een serie toevoegingen die Lotus dit jaar wil lanceren voor het beheer van kennis.

De nieuwe software werkt met Domino vanaf versie 4.5 en met Windows NT. Gebruikers kunnen vanaf één punt gelijktijdig zoektochten uitvoeren in zowel gedistribueerde en relationele databanken als het World Wide Web. De zoekopdracht levert een lijst op die is ingedeeld op relevantie. Deze lijst is aan te passen en valt te delen met andere Notes- en Domino-gebruikers.
De Extended Search doorzoekt indexen die zijn gemaakt door zoeksoftware van Verity, die de gebruiker nog apart moet aanschaffen. Lotus biedt later dit jaar verbindingen met andere zoekmachines voor zijn Domino-zoekdienst. Hiermee neemt de leverancier alvast een aanloop naar Domino 5.0, dat een volledig platform moet worden voor 'kennisbeheer'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable