Mede-oprichter Microsoft koopt kabel

Paul Allen, mede-oprichter van Microsoft, heeft deze week 4,5 miljard dollar neergelegd voor de aankoop van televisiekabelmaatschappij Charter Communications in Missouri. Deze firma is de tiende grootste kabelfirma in de Verenigde Staten.

In april dit jaar kocht Allen al het Texaanse Marcus Cable voor twee miljard dollar. De oud-Microsoft topman volgt hiermee de strategie van zijn ex-partner Bill Gates.
Microsoft investeerde vorig jaar één miljard dollar in kabelmaatschappij Comcast en begeeft zich ook al in de televisiemarkt. De softwarefirma laat doorschemeren dat het nog meer investeringen in de kabelindustrie zal doen. Ondertussen is mede-oprichter Paul Allen in totaal eigenaar van de zevende grootste kabelfirma-combinatie in de Verenigde Staten, met ruim 2,4 miljoen abonnees. De miljardair zegt dat hij deze aankopen doet in het kader van zijnwired world-strategie. Deze wordt gekenmerkt door de fusie van grote bandbreedte-kanalen met PC's en de beschikbaarheid van waardevolle informatie - 'content' ofwel inhoud.
Terwijl Allen ook een klein aandeel bezit in US Satellite Broadcasting, een firma die televisie-uitzendingen via satellieten verzorgt, ziet hij kabel als een belangrijk alternatief. "Klanten hebben al een relatie met kabel, via de televisie", aldus het door Allen opgekochte Charter. Dat kabelbedrijf heeft al flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van kabelmodems en decodeerkastjes voor het bieden van interactieve diensten en Internet-toegang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-31T00:00:00.000Z Redactie Computable