Natsemi stuurt personeel tien dagen weg

National Semiconductor (Natsemi) stuurt al zijn medewerkers in de komende twee maanden voor tien dagen naar huis. De dertienduizend personeelsleden krijgen de keuze deze verplichte vrije dagen op te nemen als betaalde vakantie of onbetaald verlof, aldus de firma. Berichten doen echter de ronde dat het hier gaat om vrijaf zonder betaling.

De chipfabrikant worstelt nog steeds met de tegenvallende vraag naar zijn producten en lijdt ook onder toegenomen concurrentie van Advanced Micro Devices (AMD) in de markt voor slanke, goedkope processoren. PC-producenten als Compaq, IBM en Hewlett-Packard gebruiken in toenemende mate de K6-chip van AMD voor hun goedkope computers. Die chipleverancier beweert nu de helft van die markt te bedienen. Ook de Celeron-processor van Intel begint zich wat marktaandeel toe te eigenen, ten koste van de chips van Natsemi-dochter Cyrix.
Natsemi meldde vorige maand een verlies van 212,4 miljoen dollar op een omzet van 510 miljoen dollar voor zijn vierde kwartaal. Vorig jaar bedroeg het verlies nog negentien miljoen dollar terwijl de omzet op ruim 650 miljoen dollar lag. "De economie lijdt nog onder de naweeën van de Aziatische financiële crisis", verklaart woordvoerder Bill Callahan. "Het nu geformuleerde plan vermindert onze uitgaven en de gaten in onze boekhouding voor het tweede kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.