Siemens sluit Britse dram-fabriek

De Semiconductor Group van Siemens AG sluit zijn Britse productiefaciliteit voor dram-chips (dynamic random access memory). De fabriek, met duizend werknemers, leed in het afgelopen fiscale jaar een verlies van 560 miljoen dollar. Dit verklaarden woordvoerders van de firma afgelopen vrijdag.

Siemens begint in september met het langzaam stopzetten van de productie. De totale sluiting moet eind dit jaar plaatsvinden. Dit vermindert wel de halfgeleiderverliezen van de firma, maar zal volgens analisten weinig gevolgen hebben voor de wereldwijde overtollige dram-voorraden. De Britse Siemens-fabriek leverde slechts drieduizend 16-megabit chipwafels per week en stond op het punt over te schakelen op de productie van 64-megabit Dram.
Hans-Peter Betta, internationaal vice-president van Siemens Semiconductor, zei dat de Duitse chipfabrikant er niet in is geslaagd een koper voor de fabriek te vinden. Eerder probeerde het bedrijf de pijn al te verzachten door de helft van de dram-productie aan het Taiwanese Mosel-Vitelic te verkopen. Die firma is ook een partner van Siemens bij een andere dram-fabriek in Taiwan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.