Ascend aast op Stratus

Ascend Communications zou deze week nog bekendmaken dat het achthonderd miljoen dollar in aandelen neerlegt voor het noodlijdende Stratus Communications. Persbureau Reuters meldt vooruitgang in de onderhandelingen en het Amerikaanse dagblad San Jose Mercury schrijft een bevestiging van de overname te hebben.

De interesse van Ascend komt voort uit de dominante marktpositie die de fabrikant van fouttolerante systemen heeft in de telecommunicatie-industrie. De systemen van Stratus zouden voor Ascend een brug vormen tussen spraaknetwerken met circuit-switches en zijn data-switch-producten. Verder bezit Stratus belangrijke software voor het beheren van kanaalprotocollen, System Signalling 7 (SS7). Deze programmatuur is wereldwijd in gebruik bij publieke telecommunicatiesystemen met switches.
Analisten zien een eventuele overname van Stratus door Ascend als een gunstige aankoop. De aandelen van de eerstgenoemde firma zijn nu ongeveer de helft waard van de prijs die een jaar geleden gold. Stratus kondigde onlangs een herstructurering aan die twintig miljoen dollar en vierhonderd banen gaat kosten, als gevolg van een slecht tweede kwartaal. Geruchten doen de ronde dat Lucent Technologies ook interesse heeft voor de systeemfabrikant. Nagenoeg alle grote fabrikanten van netwerkapparatuur werken nu aan de integratie van spraak- en datanetwerken, om daarmee geavanceerde Internet-diensten te kunnen bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.