Managed hosting door True

Prijzen opslagsystemen blijven dalen

 

De groeiende concurrentie tussen diverse leveranciers van opslagproducten leidt tot een prijzenoorlog die IT-managers meer opslag voor hun geld geeft. In de Verenigde Staten zijn de gevolgen van deze concurrentie al merkbaar.

Diverse schijf-fabrikanten, zoals Quantum, Western Digital en Seagate, zitten nu met overtollige voorraden die de prijs voor harde schijven doet inzakken.
Volgens onderzoeksbureau Disk/Trend daalde de prijs van serverschijven met een capaciteit van 9 gigabyte vorig jaar al naar 700 dollar. "Gedurende de komende twaalf tot achttien maanden zet deze trend verder door. Voor 700 dollar heb je dan een schijf van 18 GB", meent directeur James Porter van Disk/Trend. De concurrentie voor opslagproducten concentreert zich in de desktopmarkt. Fabrikanten wijken dan ook steeds meer uit naar de bedrijfsmarkt voor betere marges op hun producten, aldus Porter.
In 1996 zijn er 105 miljoen schijven verkocht, terwijl er vorig jaar ruim 126 miljoen over de toonbank gingen. Disk/Trend voorspelt voor dit jaar een groei naar 149 miljoen. Ruim 12 procent van de vorig jaar verkochte schijven bestond uit zware opslagproducten voor netwerken en servers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220509). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×