Kx Systems krijgt kapitaalinjectie

Softwareleverancier Kx Systems zet zijn programmeeromgeving K en de daarop gebaseerde financiële applicaties breed in de markt. Hiervoor heeft het bedrijf een forse investering ontvangen van bank- en verzekeringsconglomeraat Zürich Group.

Deze gebruiker van hetrealtime K-platform roemt de mogelijkheden voor het verwerken van grote hoeveelheden data.
"Wij denken dat K uitermate geschikt is voor het scheppen van complexe, zware toepassingen", verklaart directeur Thomas Messmore van de Zürich Group. Tot nog toe beperkte leverancier Kx Systems zich tot een selecte groep banken en verzekeraars in Europa en de Verenigde Staten, met name op Wall Street. K belooft een eind te maken aan de beperkingen van relationele databanken en de wedren naar steeds krachtiger servers. Het platform benadert gegevensmodellen op diverse, intelligente manieren en kan daardoor grote aantallen transacties snel afhandelen. K draait op zowel Unix- als NT-computers en is gebaseerd op APL, Fortran en C.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.