Unisys automatiseert spraaksoftware

Unisys kondigt versie 3.0 aan van zijn de Natural Language Speech Assistant. Dit ontwikkelpakket moet het maken van spraakherkenningssoftware vereenvoudigen. Deze nieuwe versie bevat mogelijkheden waarmee ontwikkelaars zonder te programmeren een applicatie met spraakherkenning kunnen ontwerpen, aldus de leverancier.

Eén van de componenten die dat mogelijk maakt, is de Dialog Design Assistant. Dit onderdeel helpt bij het snel ontwikkelen van een prototype, dat vervolgens getest kan worden op het gehoor. Pas daarna moet de ontwikkelaar kiezen voor een bepaalde spraakherkenner die als kern van zijn programma dienst doet. Deze hulp moet de ontwikkeltijd van spraaksoftware drastisch inkorten.
Andere nieuwe snufjes zijn de compatibiliteit met de Speech Application Programming Interface (Sapi) van Microsoft, automatische woordenboek-controle, compleet beheer van audio-reacties en ondersteuning voor meerdere talen, waaronder Frans en Duits. De ontwikkelsoftware komt volgende maand op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.