Intel werkt aan Strongarm-ontwikkeling

Intel zegt de ingebedde Strongarm-processor te willen gebruiken om zijn strategie van marktsegmentatie uit te breiden. De chipfabrikant verkreeg deze chip bij de overname van de productie van DEC's Alpha-processor.

De Strongarm wordt ingezet voor markten als PC-randapparatuur, slimme mobiele telefoons, decodeerkastjes en schermtelefoons met Internet-mogelijkheden.
Daarnaast mikt Intel met deze chip ook op gebieden als switches, routers en adapterkaarten voor zware raid- (redundant array of inexpensive disks) en andere opslagsystemen. Ron Smith, vice-president van de Computing Enhancement Group bij de chipfabrikant, zegt dat zijn bedrijf nu investeert in verbeteringen aan het ontwerp van de Strongarm.
Binnenkort volgen een marketingoffensief en verbeterde producten op basis van de eerste generatie van deze chips, SA-1. Naar verwachting onthult Intel details over deze toekomstige apparatuur op de Hot Chips-conferentie, die volgende maand plaatsvindt in de VS. Daarnaast werkt Intel aan de tweede generatie van de Strongarm, die oorspronkelijk is ontwikkeld door Digital Equipment op basis van technologie van Advanced Risc Machines. Smith zegt dat de processor complementair is aan de bestaande producten van zijn firma. Analisten voorzien echter botsingen met de eigen risc-chip, de i960, die bedoeld is voor dezelfde marktsegmenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.