Lotus laat Netware vallen

Lotus heeft besloten de aanstaande versie 5.0 van zijn Domino-server niet uit te brengen op het Netware-platform van Novell. Dit bevestigden woordvoerders van het bedrijf deze week. De meeste gebruikers van Lotus' cc:Mail draaien op Netware-servers, maar die groep klanten vormt slechts een klein deel van het aantal Notes/Domino-gebruikers.

Deze beslissing raakt naar schatting 85 tot 90 procent van de veertien miljoen cc:Mail-gebruikers met Netware. Het verlaten van dit platform is een klap in het gelaat van Novell, dat het al geruime tijd zwaar heeft te verduren door de groeiende populariteit van Microsofts Windows NT Server.
Ironisch genoeg bevat Domino 5.0 een aantal drastische veranderingen aan de interface en het beheer die zijn gemodelleerd naar cc:Mail. De bedoeling van deze herzieningen is toegewijde gebruikers van dat oudere mailpakket naar Domino te lokken. Veel van die klanten voelen zich door Lotus verplicht om over te stappen naar dat groupwareproduct. Nu komt daar dus ook nog een 'verplichte' migratie bij voor het netwerk-besturingssysteem (NOS). Naar het zich laat aanzien gaat het hier om Windows NT, dat volgens Lotus het populairste platform is voor Domino.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable