Hyperion verdient aan erp-lacunes

Hyperion Software, dat bezig is Arbor Software over te nemen, draait prima. Deze leverancier van analytische software zag de netto winst over het vierde kwartaal (tot 30 juni) met 179 procent toenemen tot 16,4 miljoen dollar. De omzet steeg met 32 procent tot 97,3 miljoen dollar.

Hyperion profiteert mee van de hausse op erp-gebied. Veel ondernemers die dit soort pakketten hebben laten installeren, ontdekken dat de erp-software slechts beperkt inzicht biedt in het reilen en zeilen van hun bedrijf. Ter aanvulling zijn dan analytische hulpmiddelen nodig. Hyperion is specialist op dat terrein. Fusiepartner Arbor is vooral sterk in tools voor analytische software. Analisten verwachten dat de combinatie Hyperion/Arbor een geduchte concurrent wordt voor Oracle, momenteel de marktleider op dit gebied.
Hyperion zag de inkomsten uit software-licenties in het afgelopen kwartaal met 30 procent toenemen. Over het gehele boekjaar 1998 bedroeg de stijging 32 procent. Vooral de software voor het analyseren van bedrijven (Hyperion MBA) loopt als een trein. De verkoop steeg in het vierde kwartaal met 117 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Van de software voor budgettering (Pillar) werd 102 procent meer verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-24T00:00:00.000Z Redactie Computable