Europa stemt over mobiele communicatie

Een comité van het Europese Telecommunicatie Standaard Instituut (Etsi) komt vandaag en morgen bijeen om te beslissen over de nieuwe transmissietechniek voor mobiele communicatie in Europa.

De commissie zal besluiten of er een dominante wereldstandaard komt, gebaseerd op geharmoniseerde Japanse en Europese technologieën, dan wel Europa een andere keuze maakt.
In het laatste geval zullen de drie belangrijkste economische regio's werken aan verschillende benaderingen voor de derde generatie mobiele communicatie. Een vorm van B-Cdma (BreedbandCode Division Multiple Access) maakt een goede kans om opgenomen te worden in de Europese standaard voor mobiele communicatie, de opvolger van GSM, het digitale cellulaire systeem. B-Cdma, ondersteund door de Europese giganten Nokia en Ericsson, is verenigbaar met een Japanse B-Cdma. Een keuze hiervoor leidt dus hoogstwaarschijnlijk een wereld-standaard in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.