Ballmer benoemd tot president Microsoft

Microsoft-oprichter Bill Gates heeft voormalig vice-president verkoop Steve Ballmer benoemd tot president van het softwarebedrijf. Deze promotie van Gates' rechterhand valt onder diens plan zich meer te concentreren op de productstrategie en de lange-termijn planning. Ballmer overziet voortaan de dagelijkse gang van zaken.

Gisteren verspreidde Gates een memo onder zijn medewerkers waarin hij meldde voortaan de meerderheid van zijn tijd te besteden aan de productgroepen, de technologieën en toekomstige software. "De mogelijkheden die nog komen, zullen alles overtreffen dat we tot nog toe bereikt hebben", aldus het interne bericht. De topman bestempelt Ballmers benoeming als "een formele erkenning van de rol die hij al lange tijd vervult bij Microsoft".
De verantwoordelijkheden van de nieuwe president omvatten het versterken van de zakelijke discipline bij en het algehele prestatieniveau van de softwarefirma. Hiermee begeeft Ballmer zich op het pad dat uitvoerend vice-president Robert Herbold al heeft gebaand. Gates en Ballmer zullen zich samen richten op het 'herinrichten en verjongen' van Microsoft, "zodat we nog beter kunnen reageren op nieuwe technologieën en de veranderende behoeften van klanten." Dit houdt ook een verdere reorganisatie van de bedrijfstop in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.