Protean 3.0 moet Marcams winst handhaven

Erp-leverancier Marcam Solutions brengt een nieuwe versie uit van zijn erp-software voor de procesindustrie Protean. De software is, in tegenstelling tot Marcams Prism, gebaseerd op moderne technologieën en moet het financieel herstel van de software-ontwikkelaar handhaven.

De nieuwe release Protean 3.0 bevat uitgebreide functionaliteit, ondergebracht in een nieuwe applicatie voor klantorder-beheer. Daardoor kunnen producenten hun kosten verlagen en sneller inspelen op veranderingen in de markt. Deze applicatie bevat ondermeer modules voor: handelspartners; marktprofielen maken; automatisering van orderafhandeling; en een order-interface die klanten makkelijk kunnen aanpassen aan hun behoeften.
Volgens Ed Black, directeur van de Aberdeen Group, neemt Marcam Solutions met Protean 3.0 een voorsprong op de concurrentie in de procesindustrie. Jarenlang moest Marcam het vooral hebben van Prism, zijn logistieke software voor de IBM AS/400. Dit jaar was de omzet van het objectgeoriënteerde Protean voor het eerst groter. Marcam Solutions-topman Jonathan Crane benadrukt dat het bedrijf Prism blijft ondersteunen en voorzien van nieuwe functionaliteit.
Onder de leiding van Crane concentreerde Marcam Solutions zich op de objectgeoriënteerde client/server-oplossing Protean. Marcam Solutions komt voort uit Marcam, één van de weinige erp-leveranciers die jarenlang verlies leden. Het product Mapics werd vorig jaar in een aparte organisatie ondergebracht.
Op de gebruikersbijeenkomst in april in Boston zei Crane dat hij zich blijft beperken tot de procesindustrie en zich niet gaat richten op deretail, zoals veel andere erp-leveranciers. Zijn strategie heeft succes. De winst in het eerste kwartaal van dit jaar is klein, twintigduizend dollar op een omzet van 31 miljoen, maar het bedrijf verdient weer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable