Databasetransacties over Internet

Het in Londen gevestigde jonge bedrijf The Internet Applications Group opende onlangs in Eemnes zijn eerste Europese vestiging. Het bedrijf claimt robuuste Internet-software te bouwen.

"Systemen die verder gaan dan het publiceren van bedrijfsinformatie op Internet of het over de muur gooien van email-berichten", stelt topman Max ten Dam. Voor investeringsmaatschappij Nesbic reden om 2,5 miljoen gulden te investeren in het dertig medewerkers tellende Engelse bedrijf.
De software onderscheidt zich door het vermogen om databasetransacties over Internet uit te voeren. Volgens Ten Dam ontberen de grote spelers de specialistische kennis hiervoor. The Internet Applications Group hanteert eigen methoden en technieken voor het versneld ontwikkelen van software die databasetransacties via Internet kan verwerken. Het gebruikt daarbij Microsoft-technologieën als Dcom (Distributed Component Object Model). Java in combinatie met Corba (Common Object Request Broker Architecture) is volgens het bedrijf nog niet volledig uitgekristalliseerd.
De Nederlandse vestiging, met zes medewerkers, moet uitgroeien tot één van de drie softwarefabrieken van The Internet Applications Group. Naast Londen en Eemnes zoekt het bedrijf uitbreidingsmogelijkheden in de VS.
De onderneming heeft verder ambitieuze plannen voor productontwikkeling "Over twee à drie jaar leveren wij behalve maatwerksoftware ook zeven of acht standaardapplicaties", aldus Ten Dam. Investeerder Nesbic heeft zich verbonden aan deze expansiestrategie. Acquisities maken deel uit van de groeiplannen. Vooral technologiebedrijven, met kennis van Internet en databases, komen in aanmerking.
Ten Dam was één van de drie oprichters van het voormalige Topsystems, in 1995 verkocht aan Unisys en onlangs overgegaan naar het Israëlische ATL. Hij is commissaris bij Amiyyon en Consul Risk Management, en adviseur van Bwise en Data Distilleries. Verder is hij lid van het Twinning Netwerk en bestiert hij FMR International, een adviesorganisatie die investeringsmaatschappijen aan startende IT-bedrijven koppelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.