Kritiek bij uitkomen Navigator 4.5

Netscape heeft de bèta-versie van zijn Communicator 4.5 uitgebracht en direct al een golf kritiek over zich heen gekregen. Het browser-deel, Navigator, van het Internet-pakket biedt een nieuwe mogelijkheid, Smart Browsing, die op basis van sleutelwoorden gebruikers direct naar een site doorvoert.

Het blijkt dat dit vooral naar de eigen Netcenter-website leidt.
Het idee achter deze verwijsdienst is het koppelen van Internet-adressen aan een database met informatie die draait achter Netcenter. Hierdoor moeten gebruikers op eenvoudige wijze gerelateerde informatie aangeboden krijgen wanneer zij websurfen. Als gebruikers een algemeen woord als 'scripting' invoeren, krijgen ze niet de websitehttp://www.scripting.com, maar een Netscape-pagina met informatie over scripting.
Dave Winer, de man achter de Scripting News-site (http://www.scripting.com/), beschuldigt Netscape van het omleiden en zelfs aftappen van 'zijn' Internet-verkeer. "Zij willen de verkeersstroom van mijn site naar die van hun leiden. Als ik de waarde van mijn domeinnaam wil beschermen, moet ik het gebruik van die browser tegengaan." Naar verwachting zal dit vooral websites met algemene, niet wettelijk beschermde namen treffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.