Motorola en AMD samen in koper

Motorola sluit een strategische overeenkomst met Advanced Micro Devices (AMD) voor het uitwisselen en verder ontwikkelen van koperchip-technologie. Dit bevestigden de twee bedrijven afgelopen vrijdag.

Deze samenwerking heeft gevolgen voor zowel de ingebedde als de desktop-microprocessor-markt. De twee chipfabrikanten verstrekken vandaag nadere informatie over het contract.
Naar verwachting deelt AMD zijn technologie voor ingebed flash-geheugen met Motorola, die op zijn beurt de resultaten van zijn onderzoek op het gebied van koperchips in licentie geeft. Het gebruik van koper in plaats van aluminium voor de verbindingen tussen transistoren op een chip vergroot de snelheid en betrouwbaarheid van de halfgeleiders. Bovendien liggen de productiekosten voor dergelijke processoren aanmerkelijk lager. Motorola onthulde in september vorig jaar dat het al sinds 1995 aan kopertechnologie werkt.
Het werk van IBM op dat gebied heeft tot nog toe meer de aandacht getrokken. Motorola zegt echter later dit jaar al te beginnen met de productie van Power PC-processoren op koperbasis. Onlangs sloot de chipproducent tests met koper-siliciumwafels succesvol af. Vorige maand onthulde de firma een productieproces voor zware cmos sram-chips (complementary metal oxide semiconductor, static random-access memory) met verbeterde contactpunten en koperverbindingen. De eerste proefexemplaren zijn al gefabriceerd. Massaproductie komt in het vierde kwartaal van dit jaar op gang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.