Appèlrechter stelt Microsoft in gelijk

De Amerikaanse appèlrechter heeft het hoger beroep van Microsoft tegen de benoeming van professor Lawrence Lessig als adviseur toegewezen. Lessig noch enig ander adviseur mag de districtsrechter Thomas Jackson bijstaan in zaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Microsoft.

Jackson koos Lessig in december als raadgever, aangezien de rechter zelf geen expert is in computers. Microsoft verzette zich tegen deze benoeming. De software-producent betoogde dat de Harvard-professor vooringenomen is. Bovendien betwistte Microsoft de rechtsgeldigheid van de benoeming.
De appèlrechter deed snel uitspraak. Eén dag nadat Microsoft zijn documenten had ingeleverd, stelde de rechter de onderneming in het gelijk. Jackson moet nu in zijn eentje de zaak beoordelen. Hij behandelt de aanklacht van het ministerie van Justitie tegen Microsoft, inhoudend dat de onderneming PC-fabrikanten dwingt de browser Explorer te installeren om voor een Windows-licentie in aanmerking te komen.
Inmiddels hebben aanklagers van elf staten de integratie van de Explorer in Windows 98 aan de kaak gesteld. De aanklagers betogen dat deze koppeling de Amerikaanse antitrust-wetgeving schendt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.