Afwikkeling faillissement Landis krijgt staartje

De curatoren van de failliete distributeur Landis willen het boedeltekort verhalen op de voormalige bestuurders en commissarissen van het bedrijf. Tevens wordt accountant Ernst & Young aansprakelijk gesteld.

Dit blijkt uit het achttiende openbare verslag over het faillissement van Landis, dat onlangs verscheen. Eerder hadden de curatoren een tuchtklacht tegen Ernst & Young ingediend. De curatoren menen, op basis van een onderzoek van BDO, dat de Landis jaarekeningen over 1999 en 2000 'stelselmatig onjuiste en misleidende gegevens bevatten'. De curatoren verwijten Ernst & Young dat het ten onrechte goedkeurende verklaringen aan Landis heeft afgegeven.

BDO's onderzoek was eerder aangeklaagd door de aansprakelijk gehouden partijen, waaronder oud-topman Paul Kuiken. De tuchtrechter verklaarde de klacht tegen BDO ongegrond.

Ernst & Young heeft laten weten de stukken nog niet te hebben ingezien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessante ontwikkeling. Kunnen ex-werknemers ook nog iets claimen? Het is al 6 tot 7 jaar geleden. Jammer van zowel Team-it, gekocht door Landis etcetera

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-08T10:13:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.