Efficiënt omgaan met zware e-mail

Het Belgische bedrijf Wave Research heeft een oplossing bedacht dat tegemoet komt aan de grote drukte bij elektronisch berichtenverkeer. Met het product e-Clip zouden netwerken minder hinder ondervinden van zware email-berichten en eindgebruikers niet lang moeten wachten tot een bericht beschikbaar is.

Het binnenhalen van een 10 MB grote email-bijlage van Internet is een catastrofe als dat via een gewoon modem moet. Bij het pakket e-Clip van het in Mechelen gevestigde Wave Research zou dat niet nodig zijn, doordat het werkt met verwijzingen. Paul Carpentier,chief technology officer van Wave: "In plaats van de grote bijlage te verzenden, verzendt u een verwijzing ernaar, de e-Clip. Die gaat pas wanneer een gebruiker daar klaar voor is op zoek naar het fysieke bestand om het werkelijk binnen te halen. Voor de eindgebruiker lijkt het alsof het origineel in de 27 tekens grote e-Clip opgesloten zit." E-Clip maakt dus geen gebruik van compressietechnieken.
"Bij het zoeken gaat e-Clip in concentrische cirkels te werk. Eerst zoekt het programma op de dichtstbijzijnde of minst belaste server, daarna breidt de zoekactie zich uit. Beschikt de gebruiker niet over een netwerk, dan wordt het origineel in een verborgen bestand opgeslagen tot deze beslist om het terug te halen."
E-Clip werkt op alle bestaande netwerkplatformen en integreert met alle bestaande software, zo stelt de leverancier. De agent draait onder Windows. In het najaar komt er een Mac-versie uit. Wave overweegt ook een Unix-agent te bouwen. De e-Clips zullen per verwijzing verkocht worden. De agent is gratis. Het lezen ervan ook. Voor het aanmaken van een e-Clip moet de gebruiker ongeveer een halve dollar betalen. Het systeem wordt momenteel getest bij ondermeer Bayer in Leverkusen. De chemie-reus gebruikt het om informatie over bestellingen te koppelen aan zijn SAP-systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.