Chaos en imaging-systeem gaan niet samen

Twaalf jaar geleden begon Kofax Image Products met het fabriceren van PC-aansturingskaarten voor high-end scanners. Nu levert het bedrijf ook software voor het beheerklaar maken en opslaan van ingescande documenten.

"De markt voor insteekkaarten is ingestort", zegt David Silver, president en eerste man van Kofax. "Van de 35 miljoen dollar die wij omzetten, maken de kaarten een luttele 10 procent uit." Daarom is Kofax overgestapt op softwarepakketten. Kofax ontwikkelde bijvoorbeeld het Ascent Capture-systeem. Dat maakt documenten na het inscannen klaar om ze in een documentbeheersysteem op te nemen. Gebruikers zijn onder andere de stad Maastricht, Anova verzekeringen, Ford Motor Company en Basf.
Inmiddels levert Kofax ook een product aan het andere eind van het beheerspectrum: de opslag. Het pakket Ascent Storage beheert CD-jukeboxen met behulp van een Windows NT-machine. Het programma toont de jukebox aan het besturingssysteem alsof het een gewone harde schijf is. Met dit pakket is ondermeer een Active X-control in een Visual Basic-project te plakken, om bijvoorbeeld een pieper aan te sturen als een probleem optreedt.
De markt voor documentbeheer is ongeveer één miljard dollar groot. Pakketten voor het klaarmaken voor beheer en opslag nemen tussen de 150- en tweehonderd miljoen voor hun rekening. Kofax heeft een omzet van 35 miljoen dollar. Europa loopt met ongeveer 40 procent van de markt achter op de VS. De Benelux doet het relatief goed. "Dat is de grootste markt", zegt Silver. Hij ziet een verband tussen de chaotische manier van werken in een land en het aantalimaging-systemen dat er staat opgesteld. "In Italië en Frankrijk verkopen we veel minder van deze systemen dan in de Benelux", aldus Silver.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.