Adobe ontwikkelt niet voor iMac

Softwareleverancier Adobe Systems zegt dat hij geen nieuwe software zal ontwikkelen voor Apple's nieuwste computer, de iMac. De firma vreest dat deze consumentenmachine geen omzet zal genereren wat software betreft.

Interim-president Steve Jobs van Apple is teleurgesteld, maar benadrukt dat de bestaande software van Adobe beschikbaar zal zijn voor de iMac, die op 15 augustus in de winkels staat.
Een woordvoerder van Adobe verstrekte nadere uitleg over het niet-ondersteunen van de iMac. "De balans voor thuiscomputers verschuift in het voordeel van Wintel-PC's en de markt voor Macintosh-producten is toch al redelijk vlak." De kwartaalcijfers van de softwarefirma onderschrijven deze verklaring. "Wij spenderen meer geld aan het ontwikkelen van applicaties voor het Mac-platform dan we eraan verdienen. Het is zakelijk gezien niet zinnig." Volgens de woordvoerder heeft Jobs wel begrip voor Adobe's beslissing.
Het softwarebedrijf houdt nog een slag om de arm met de opmerking dat het zijn programmatuur wel wil aanpassen als de iMac een zeer succesvol product blijkt te zijn. Ondertussen concentreert Adobe zich op de markten voor grafisch ontwerp en uitgeverijen. "We hebben nog steeds een groot aantal klanten in de zware Mac-omgevingen, die applicaties zoals Photoshop gebruiken. Het is echter zo dat wij menen dat consumentenproducten voor Wintel-PC's bestemd zijn", aldus Adobe. Het nieuwste product van de firma, dat op 3 augustus uitkomt, draait dan ook alleen op computers met Intel-processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.