Poging tot wereldwijde samenwerking chip-technologie

Een Amerikaans consortium wil een poging wagen om tot samenwerking te komen met Europese en Aziatische bedrijven op het gebied van de volgende generatie chip-technologie.

Het consortium zal dit vandaag bekendmaken. International Sematech is de drijvende kracht achter de wereldwijde samenwerking. Het hoopt op deze manier de aanvaarding te versnellen van de technieken om kleinere en krachtige halfgeleiders te ontwikkelen.
De gedachte achter de poging is het delen van onderzoekskosten. De uitgaven voor onderzoek zijn vaak ontzettend groot, te veel voor één bedrijf alleen. De huidige technieken voldoen niet voor de volgende generatie; ze hebben hun grenzen bereikt. Bovendien kunnen Amerikaanse bedrijven geen technologie ontwikkelen zonder wereldwijde steun van de gehele industrie. Multinationals als Intel kopen namelijk de productiebenodigdheden in bij Japanse en Amerikaanse bedrijven. Een obstakel voor de mondiale samenwerking is het dreigende gebrek aan deelname door Japanse bedrijven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.