Organisatie in aanbodketens neemt toe

Het bedrijfsleven gaat zich meer en meer in aanbodketens organiseren. Deze ketens krijgen in toenemende mate een globaal karakter. IT speelt daarbij een sleutelrol. Dit blijkt uit een onderzoek van de PA Consulting Group over supply chains. Meer dan achthonderd directeuren uit veertien landen deden aan een enquête hierover mee.

Een betere organisatie van de aanbodketen leidt volgens 75 procent van de respondenten tot een bekorting van de periode tussen het moment van inkoop en de klantenorder. Er kan sneller en flexibeler op kansen worden gereageerd volgens 71 procent. Een daling van de operationele kosten ziet 70 procent. Minder voorraden en debiteuren verwacht 64 procent. Volgens 57 procent kan men sneller nieuwe producten op de markt brengen.
Als strategisch belangrijk beschouwt 43 procent informatiesystemen. Verder ziet 36 procent deze systemen in belangrijke mate bijdragen tot verbeterde prestaties in de aanbodketen. Volgens 46 procent zullen voortgaande investeringen in informatiesystemen en technologie de tijd die verloopt tussen de order krijgen en de betaling daarvan aanzienlijk bekorten. De komende vijf jaar ontstaan complete systemen die klanten, distributeurs, fabrikanten en toeleveranciers onderling verbinden. Managers in de Benelux zijn meer dan gemiddeld overtuigd van het belang van IT.
Er bestaat veel overeenstemming over de wijze waarop aanbodketens in het komende decennium moeten worden georganiseerd. Momenteel zijn er veel hindernissen op weg naar de aanbodketens van de toekomst. Het kost moeite hiervoor het juiste personeel te vinden. In de Benelux klaagt driekwart van de respondenten over een gebrek aan geschikte mensen. Een ander probleem is dat IT-strategieën vaak niet in de pas lopen met aanbodketen-strategieën. Veel ondernemingen hebben bovendien geen goede totaalvisie op de aanbodketen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.