W3C formuleert opvolger van HTTP

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft werkschetsen gepubliceerd van de volgende generatie van web-protocol Http (hypertext transfer protocol).

Deze specificatie is opgesteld door een groep ontwikkelaars die menen dat de huidige één-lagige benadering van web-protocollen vervangen moet worden door een reeks lagen. Dit moet het maken van web-applicaties vereenvoudigen en de prestaties daarvan optimaliseren.
De Http-NG-groep (Http Next Generation) heeft zijn strategie voor de korte en lange termijn in maart dit jaar uiteengezet. In de verre toekomst moet het nieuwe protocol kunnen samenwerken met bestaande systemen op basis van Http, terwijl het tegelijkertijd een aantrekkelijk alternatief biedt voor gebruikers die willen migreren naar het opvolger-protocol. De doelen voor de nabije toekomst omvatten het publiceren van de specificaties en het starten van de ontwikkeling.
De nu geopenbaarde werkschetsen omschrijven de drie lagen van Http-NG. Eén van de lagen is Smux, waardoor Http efficiënter over TCP/IP (transmission control protocol/Internet protocol) gaat. Daarnaast is er het Binary Wire Protocol, dat bepaalt hoeveel bytes aan informatie er per datapakket worden meegezonden. Verder is er de Web Interface Specification, die omschrijft hoe computers moeten reageren op bijvoorbeeld de activering van een hyperlink. Een overkoepelende Architectural Model Specification laat deze drie lagen samenwerken. De Internet Engineering Taskforce (Ietf) evalueert nu de specificatie voor Http-NG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.