Belgische Centric-bestuurders stappen op

Directeur David van Waesberghe en zijn vrouw Nancy Steels verlaten eind dit jaar hun post. Zij geven leiding aan de Belgische Centric-dochters Orqua, Centric Managed Services Antwerp en Centric Managed Services Brussels.

Directieleden David van Waesberghe en Nancy Steels vertrekken op 31 december 2007 als bestuurders van de Belgische dochterondernemingen van de Goudse ict-dienstverlener Centric. "Nancy en ik zijn ondernemers", zegt Van Waesberghe. "We hebben Orqua in 1998 opgericht in de garage van mijn ouders. Dat werd een succesverhaal. Vorig jaar besloten wij ons bedrijf te verkopen aan Centric, omdat onze dochter Véronique op komst was. De bedoeling was minder te werken."

De eerste 12 maanden na de overname bleken vrij rustig, er veranderde weinig. Maar de soap die ontstond rond de overname van het failliete Belgische ict-bedrijf Apem gooide het leven van Van Waesberghe en Steels overhoop. "We waren niet meer bezig met wat we graag deden - tussen onze mensen staan en contact hebben met klanten. We staken de laatste maanden onze tijd in contacten met curatoren en advocaten."

Geen goed gevoel

Werken binnen een groot bedrijf was de twee niet op het lijf geschreven. "Wij hebben nooit voor een werkgever gewerkt. Als je als ondernemer plots twee lagen boven je hebt en je moet de wil van iemand anders doordrijven, dan doe je dingen waar je geen goed gevoel aan overhoudt."

Is dat een steek naar Gerard Sanderink, de autoritaire ceo van Centric? "Ik heb veel respect voor de ondernemer Sanderink. Hij heeft ons niets in de weg gelegd. Maar van een afstand bekeken, zie je wel dat de cultuur van Centric een andere is dan die van Orqua. Wij zijn wat softer, wat Vlaamser ..."

Tweede Orqua

Centric is inmiddels in gesprek met een opvolger, die binnenkort aan Van Waesberghe en Steels wordt voorgesteld. "We hebben het beste voor met de mensen van het voormalige Orqua, Gecotec en Apem."

Van Waesberghe en Steels keren niet terug in de ict-sector. "Wij zijn al vijf jaar actief met een vastgoedbedrijfje, Castello Rioja. Dat gaan we verder uitbouwen. Ik studeer daarvoor bij, ik volg een opleiding tot 'master in real estate'."

De ondernemers beloofden bij de verkoop van Orqua aan Centric niet opnieuw een ict-bedrijf te beginnen. "Ik ga zeker niks doen wat strijdig is met mijn contract. En bovendien was Orqua een voltreffer. Het is niet mijn ambitie om een tweede Orqua te creëren."

Van Waesberghe is getroffen door de reactie van werknemers op zijn vertrek. "Bij ons moesten de mensen hard werken. Ik dacht soms dat onze medewerkers ons zouden haten. Maar bij de aankondiging van ons vertrek heerste een rouwstemming. En de vele reacties die ik nadien gekregen heb, getuigen van veel respect."

Bron: Datanews.be

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-09T14:07:00.000Z Johannes van Bentum