Clinton steekt miljarden in technologie

In de begroting voor 1999 wil President Clinton 31,1 miljard dollar uittrekken voor de ontwikkeling van informatietechnologie bij overheid en samenleving. Het speciaal hiervoor opgericht Research Fund for America is ook bedoeld voor de stimulering van het gebruik van biomedische- en milieutechnologie.

Los hiervan heeft de Amerikaanse president in de begroting een budget van 78,2 miljard dollar gecreëerd voor onderzoek en ontwikkeling bij alle overheidsdepartementen. De totale Amerikaanse begroting bedraagt 1,7 biljoen dollar.
Van het bedrag van 31,1 miljard is 3,9 miljard bedoeld voor het oplossen van het Jaar 2000-probleem bij overheidsdepartementen. Zo'n 110 miljoen zal worden besteed aan het zogehetenNext Generation Internet Initiative, om een sneller wereldwijd computernetwerk te ontwikkelen. Voor vernieuwing van de overheidsautomatisering in 1999 heeft Clinton 4,16 miljard gereserveerd. Nasa krijgt 257 miljoen, terwijl de belastingdienst mag uitkijken naar een bedrag van 323 miljoen dollar. Het onderwijs ontvangt een injectie van 75 miljoen. Tien miljoen dollar wordt uitgetrokken om het gebruik van computers onder bevolkingsgroepen met lage inkomens te promoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.