SQL3 volgend jaar de standaard

Het Amerikaanse nationale instituut voor standaarden (Ansi) verwacht begin volgend jaar de SQL3-standaard te bekrachtigen. Consortia die werken aan J/SQL voor Java-ondersteuning van relationele databases zeggen echter niet van plan te zijn met de nieuwe standaard te gaan werken.

De SQL3-specificatie voegt de object-extensies toe aan SQL die database-leveranciers al tijden zeggen te zullen ondersteunen in hun object/relationele databases. Het uiteindelijke product zal de huidige standaard, SQL 92, vervangen.
Begin april besluiten Ansi-leden waaruit de testversie van SQL3 precies zal bestaan. Uiterlijk in juli moet dit afgerond zijn. In de herfst verschijnt volgens de planning de eerste testversie, later dit jaar of begin volgend jaar gevolgd door de definitieve versie van de standaard.
Oracle, IBM en Tandem zijn al enige tijd bezig met de bouw van J/SQL (omgedoopt tot SQL/J, omdat de naam al bestond). Deze specificatie definieert hoe Java en de SQL-taal samengevoegd kunnen worden om Java te ondersteunen in relationele databases. Sybase, Suns Javasoft-divisie, Informix en Microsoft hebben zich daar inmiddels bijgevoegd. Deze club zegt zijn specificatie te blijven baseren op SQL 92 en daar voorlopig nog niet van af te wijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.