IBM verliest op mainframemarkt

IBM heeft in het vierde fiscale kwartaal van 1997 terrein verloren op de markt voor mainframes. Gemeten naar capaciteit in mips (million instructions per second) groeide het aantal leveringen vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar slechts met 25 procent.

Dit terwijl IBM de laatste jaren gewoon was een groei van 50 tot 60 procent te realiseren. De huidige teruggang heeft volgens Gartner Group een vermindering in omzet van ongeveer 6 tot 10 procent over 1997 tot gevolg.
Concurrenten Hitachi en Ahmdal/Fujitsu steken IBM de loef af met technologisch hoogwaardige producten. Hitachi kwam eind 1997 succesvol met de hoog presterende Skyline/M2000 op de markt. Ahmdal komt in de eerste helft van dit jaar met een tweede generatie Cmos-product. IBM levert de moderne Cmos-technologie pas vier tot zes maanden later. Gartner verwacht dat de mainframeresultaten daarmee onder druk blijven staan. IBM zal daarom scherper op prijs moeten concurreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.