Strijd Microsoft en OMG over Corba stopt

Microsoft licenseert zijn Component Object Model (COM) aan Iona Technologies. Medio dit jaar brengt Iona het product Orbixcomet op de markt, met behulp waarvan Windows-applicaties (in Visual Basic, Powerbuilder of Delphi) met Corba-servers kunnen communiceren.

Volgens Iona is hiermee een einde gekomen aan de oorlog tussen Microsoft en de Object Management Group (OMG) over de communicatiestandaard voor (gedistribueerde) objecten. OMG, waarin vooral Sun, Oracle, Netscape en IBM de dienst uitmaken, promoot al jaren de Corba-standaard.
Microsoft erkent hiermee na jaren van achterhoedegevechten het bestaan van Corba. In augustus 1997 beweerde het nog dat het aan Corba gelieerde Internet Inter-ORB Protocol (Iiop) geen waarde heeft voor zijn klanten. Het is voor gebruikers van zowel Microsoft als bijvoorbeeld Oracle-producten mogelijk om alles aan elkaar te knopen.
Ook Digital en Silicon Graphics hebben een licentie op COM. Het onlangs door Compaq geacquireerde Digital gaat COM op OpenVMS en Digital Unix ondersteunen. Silicon Graphics doet hetzelfde op Irix. Microsoft zegt verder dat de systeemintegrators Andersen Consulting, Kpmg en Vanstar COM gaan ondersteunen in de heterogene infrastructuren van hun klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.